www.lund-vinten.dk

 
Landposten
KFUM Spejderne
Lund IF
Lundskolen
Lund Vandværk
Lund Løbeklub
Tamdrup Centret
Tamdrup PensionistKlub
 - Udvalget
 - Program
 - Jubilæum 2016
Tamdrup Sognearkiv
Tamdrup Tennisklub
Team Lund
Tamdrup Kirke
Vinten Forsamlingshus
Vrønding
Honum og Ome. Skytteforening
Virksomheder i Tamdrup
Infotavle-Brugsen
FDF-Horsens-Musik
DIN forening ..
Forsiden
 


 

 Tamdrup PensionistKlub

Program 2020 – 2021

I 2019 besøgte vi Tirpitz og lokalområdet i Blåvand

I 2021 går turen til Gl. Estrup

  

Program

 

Torsdag den 10. september 2020 kl. 12.45

Udflugt til ”Ernsts Samlinger” i Assens

 

I sølvvarefabrikant Frederik Ernsts lejlighed på første sal, kan du nyde et hav af sølvgenstande, porcelæn, kunst og interiør fra hele verden. Den autentiske lejlighed rummer en unik samling med referencer til det royale. Den står i dag stort set som Frederik Ernst selv indrettede den. I de sidste leveår viste fabrikanten selv rundt i lejligheden og samlingen, som er ind-rammet af de bygninger, der igennem 60 år var

rammen om sølvvare-fabrikationen.

Udstillingen står i de gamle fabrikslokaler, som tidligere rummede en af provinsens største sølvvarefabrikker. Fra 1890 og helt frem til 1954 blev der produceret sølvvarer til både ind- og udland.

Gårdhaven er en oplevelse for både have- og historieinteresserede. Haven er en dejlig oase, her kan du nyde en fredfyldt stund, væk fra byens hovedgade. Haven er genskabt i 2016.

Vi får 1 times rundvisning

Pris: kr. 120 inkl. kaffe med boller og lagkage

Tilmelding onsdag den 2.sep. 2020

til Knud Jørgensen på tlf.: 75 65 48 25 mellem kl. 08.30 – 10.30

Busafgang: Præstegården kl.12.45, Brugsen kl.12.50, Toftevej kl.12.55 

  

Torsdag den 8. oktober 2020 kl. 14.00

Foredrag: Azra Hasanbegovic

At kommunikere er at leve-fra flygtning til byrådsmedlem og selvstændig konsulent

 

Kommunikation og forståelse er alfa og omega i samliv, fællesskab og inddragelse. Jeg går meget op i en anerkendende og ligeværdig kommunikation, som en vigtig forudsætning for at kan være sammen, selvom vi er forskellige. At kommunikere betyder at mene, det man siger og vise det med sin krop og sine handlinger. Derfor er at kommunikere at leve.

Azra Hasanbegovic er uddannet jurist og var dommer i det tidligere Jugoslavien (Bosnien) før hun måtte flygte med sin mand og 2 mindre børn. Hun sad i Sandholmlejren i 3 år.

Azra fortæller: I Danmark har jeg suppleret mine faglige kompetencer ved at læse på Diplomstudiet i offentlig forvaltning, hvor jeg har taget bl.a. organisations og personlighedspsykologi og erhvervsjura. På den måde har jeg fået et mere nuanceret billede af erhvervslivet, det politiske og sociale liv i Danmark.  

Azra Hasanbegovic (S) har siden 2014 været byrådsmedlem i Vejle Kommune, hvor hun er medlem af Sundheds- & Forebyggelsesudvalget samt Seniorudvalget.

 

Klubben serverer kaffe/te og wienerbrød

Entre: 40 kr.

 


 


 

Torsdag den 12. november 2020 kl. 14.00

Foredrag:  Agnes Plesner Skaarup

Australien rundt på motorcykel – 25.000 km

 

Midt i maj måned 2018 rejste 21-årige Agnes til Australien i et anfald af kedsomhed.

Den første overnatning i Australien var booket, men ellers intet andet. En uge senere havde hun fået et job som malkepige, og nogle måneder efter var yvere skiftet ud med en motorcykel.  

  

Motorcyklen havde hun købt for pengene hun tjente på gården. På ægte nomade vis spændte hun en vandrerygsæk fast på passagersædet, og satte kursen med uret rundt om det gigantiske, okkerrøde kontinent. Overnatningerne blev taget i telt langs med landevejene, pengene tjent efterhånden som de slap op, og planerne lagt fra dag til dag. 

Der er også den fantastiske, og livs-bekræftende historie om hvordan hun blev foræret en ny motorcykel, efter hendes egen blev stjålet efter et styrt, der sendte hende med hospitalsfly til det nærmeste sygehus. (delvis efter Gantrup news)

Klubben serverer kaffe/te og wienerbrød.

Entre: 40 kr.

  

Torsdag den 10. december 2020 kl. 14.00

Julehygge

Lisa fra ”Lisas blomster” kommer igen og viser os, hvordan hun laver juledekorationer. Disse dekorationer bliver bortloddet, ligesom alle blomsterne på bordene.

Vi synger nogle julesange og Dorte fortæller en julehistorie.

  

 

Steen spiller lidt kendt julemusik og han spiller naturligvis også til de julesange vi synger.

 

Klubben servere kaffe/te og lagkage

Entre kr. 40

  

Torsdag den 14. januar 2021 kl. 14.00

Foredrag: Annette Jakobsen:

Flyvepladsen/Flygtningelejren ved Gl. Rye

Historien om flyvepladsen fra 1935 til 1948

Rye Flyveplads blev oprettet som privat flyveplads i 1935, men overgik hurtigt til at blive brugt af Det Danske Luftfartsselskab. Flyvepladsen blev dog besat af tyskerne den 9. april 1940.

       

I de kommende år var området besat af den tyske hær og fik blandt andet en stor strategisk betydning i Tysklands angreb på Norge. Mod slutningen af krigen blev nogle af de mange østtyske flygtninge, der flygtede fra den russiske hær, indkvarteret i barakker i området. Ved krigens afslutning befandt der sig således ca. 238.000 tyske flygtninge i Danmark. Den danske regering besluttede sig for at placere dem i nogle få lejre rundt om i landet. En af disse var Rye Flyveplads, der kom til at huse ca. 10.500 tyske flygtninge.

Flygtningelejren lukkede i 1948, og siden har området ligget øde hen. (Kilde: visit Skanderborg.dk)

 

Klubben serverer kaffe/te og wienerbrød

Entre: kr. 40

  

Torsdag den 11. februar 2021 kl. 14.00

Orientering, regnskab, valg og banko

En gang om året har vi orientering om året der gik, aflæggelse af regnskab samt valg af medlemmer til pensionistudvalget.

I den anledning vil vi meget gerne høre jeres mening og meget gerne modtage forslag til emner til næste år.

Vi slutter eftermiddagen af med banko. Der vil som sædvanlig være mange fine gevinster

 

 

Figur 1.  Sydney’s operahus udskåret i rav fra Vesterhavet

 

 

 

Entre 40 kr. inkl. 3 plader. Ekstra plader koster 15 kr.

 

 

Klubben servere både kaffe/te og brød

  

Torsdag den 11. marts 2021 kl. 14.00

Foredrag: Annette Vinter Hedensted

Livet er dejligt

 

Delvis uddrag fra Østbirk avisVed et foredrag i Østbirk Præstegård begyndte hun med at præsentere sig selv som lidt kedelig. Den beskrivelse kunne hun slet ikke leve op til! Hun var meget underholdende og havde næsten uanede mængder af anekdoter, kloge livshistorier og skøre hver­dagsoplevelser med til de fremmødte.

Hun fortalte, at hun har kørt i ring i sit liv, forstået på den måde, at hun er født i Horsens, vokset op i Odder og endt som præst i føde­byen. Som 14-årig besluttede hun, at hun ville være præst. Den beslutning var svær for hendes far som udbrød: "Hvad har vi dog gjort?". Annettes far mente, at hun skulle være på slag­teriet i Odder ligesom ham selv. Det kom hun dog også til senere, som ferieafløser under sit præstestudie.

I dag er hun hospitalspræst på Horsens Sygehus og hospice Gudenå.

Foredraget var meget un­derholdende, filosofisk kryd­ret med masser af gode histo­rier fra et spændende liv og en af moralerne kunne være: Det du giver andre, får du selv tilbage.

 

 

Klubben serverer kaffe/te og wienerbrød

Entre: 40 kr.

  

Torsdag den 6. maj 2021 kl. 13.00

 

Udflugt til ”Fru Møllers Mølleri”

En anderledes gårdbutik ude på landet.

 

Siden sommeren 2007 har vi budt indenfor i Gårdbutikken. På hylderne finder I håndlavede varer baseret på råvarer fra vores egen landbrugsproduktion. Vi sætter en ære i at bearbejde vores råvarer så nænsomt som muligt, så de færdige varer I får hjem på spisebordet, altid er af bedste kvalitet og fulde af smag.

Vi dyrker og maler selv vores korn. Vores langsomtgående stenkværn sikrer os mel fyldt med næringsstoffer og per-fekt bageevne. Bag selv mel med det gode mel eller smag vores bud på ærligt brød og lækre kager.

Vores sylterier og andre lækkerier er naturligvis hånd-lavede.

I vil også finde lokale produkter og udvalgte varer fra andre dele af landet - men fælles for dem alle er kvalitet og smag.

 

Pris: 120kroner inkl. kaffe med boller og lagkage

 

Tilmelding onsdag den 28. april 2021

til Knud Jørgensen på tlf.: 75 65 48 25 mellem kl. 08.30 – 10.30

Busafgang: Præstegården kl. 13.00, Brugsen kl. 13.05, Toftevej kl. 13.10

  

Torsdag den 10. juni 2021 kl. 8.00

Udflugt til Gl. Estrup.

”Det grønne museum” og ”Herregårdsmuseet”

 

Hvornår ”Gammel Estrup” blev opført, er uvist, men ved arkæologiske udgravninger på voldstedet er fundet bygnings-rester fra 1300-tallet, og gennem middelalderen findes også vidnesbyrd om de perioder, hvor godset har været en del af jordstridigheder eller er blevet ødelagt i forbindelse med krig. Siden 1930 har Gl. Estrup været museum.

Gl. Estrup er delt i to museer, nemlig ”Det grønne museum”. Det som tidligere blev kaldt ”Dansk Landbrugsmuseum”. Det omfatter skovbrug, landbrug, havebrug og mad. Det andet museum hedder ”Danmarks Herregårds museum”. Det omfatter herremænd og herregårde.

Vi får 1 times rundvisning begge steder. Derudover er det på egen hånd.

 

Pris: 350 kroner inkl. rundstykker, middag og kaffe

Tilmelding onsdag den 3. juni 2020 til Knud Jørgensen på tlf.: 75 65 48 25 mellem kl. 08.30 – 10.30

Busafgang: Præstegården kl. 8.00, Brugsen kl. 8.05, Toftevej kl. 8.10  

 


 


 

webdesign: www.dengamlekøbmandsgård.dk - Silkeborgvej 182 - 8700 Horsens. Tlf.: 5083 1304